Slideshow image
Previous Next
Εγκατάσταση

Εγκατάσταση


Οι μονάδες κλιματιστικού έχουν δικαιολογημένα ενταχθεί στη συνείδησή μας ως απαραίτητες συσκευές για τον οικιακό αλλά και επαγγελματικό εξοπλισμό, έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε τις υψηλές θερμοκρασίες κατά τους καλοκαιρινούς μήνες και να ζεσταθούμε τον χειμώνα.

Θα πρέπει λοιπόν να κατανοήσουμε, τα βασικών χαρακτηριστικά και τις διαθέσιμες τεχνολογίες στο χώρο των κλιματιστικών έτσι ώστε να κάνουμε την καλύτερη και πιο συμφέρουσα επιλογή.

Είτε λοιπόν πρώκειται να αγοράσετε ένα κλιματιστικό για το σπίτι σας είτε για την επιχείρησή σας εμείς είμαστε εδώ για να σας δώσουμε τις πιο συμφέρουσες λύσεις για τη δική σας μοναδική περίπτωση.

Είναι ίσως ένα από τα σημαντηκότερα κομμάτια να γίνει σωστή εγκατάσταση και συντήρηση των κλιματιστικών συσκευών για να έχουμε την άριστη απόδοση και λειτουργία τους.

Όχι μόνο γιατί διατηρείται η εγγύηση της συσκευής ενεργή, αλλά γιατί το κλιματιστικό σας καθαρίζει από τους μύκητες και τα μικρόβια που δημιουργούνται κατά την λειτουργία του (παγίδευση μικροβίων, σκόνης και μικροσωματιδίων από βακτήρια, οσμές, καπνό ιούς, γύρη κ.α.).

Οι έμπειροι τεχνικοί μας σας διασφαλίζουν την σωστή εγκατάσταση στο κατάλληλο σημείο σύμφωνα με την διαρρύθμιση του χώρου σας και ολοκληρωμένη συντήρηση όπως προβλέπεται και από τον κατασκευαστή όπου κερδίζετε τη διαφύλαξη της υγείας σας από πιθανές ιώσεις, καθαρό εσωτερικό περιβάλλον, σωστή λειτουργία και απόδοση του μηχανήματος, την εξάλειψη των μικροβίων και των βακτηριδίων, τη μείωση της δαπάνης του ηλεκτρικού ρεύματος εώς και 30%, την αποφυγή μελλοντικών προβλημάτων και τη μείωση της στάθμης θορύβου.

Για τις συνήθεις περιπτώσεις σε κλασσικές κατοικίες χωρίς ιδιαίτερα μεγάλα ανοίγματα (πόρτες / παράθυρα), η ισχύς του κλιματιστικού θα πρέπει να είναι περίπου 400btu/h ανά τετραγωνικό μέτρο χώρου που θέλουμε να ψύξουμε (ή να θερμάνουμε). 

Οταν ο παραπάνω πολλαπλασιασμός μας δίνει οριακά αποτελέσματα ανάμεσα σε δύο μοντέλα, το μικρότερο μοντέλο θα μας καλύψει στις περισσότερες περιπτώσεις αλλά μπορεί να μην ανταπεξέλθει σε ακραίες συνθήκες το καλοκαίρι, ενώ το μεγαλύτερο μοντέλο θα μας καλύψει σε κάθε περίπτωση. 

Από πλευράς τεχνολογίας μπορούμε να διακρίνουμε τα κλιματιστικά σε inverter και συμβατικά (on/off). Τα inverter κλιματιστικά λειτουργούν με μεταβλητό ρυθμό ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν στο χώρο. Κατά την αρχική ενεργοποίησή τους λειτουργούν στο μέγιστο ρυθμό, έτσι ώστε ο χώρος να αποκτήσει τις συνθήκες (θερμοκρασίας και υγρασίας) που έχουμε θέσει.

Όταν επικρατήσουν οι επιθυμητές συνθήκες, συνεχίζουν να λειτουργούν αλλά με αισθητά μειωμένο ρυθμό με σκοπό τη διατήρησή τους. Σε αντίθεση με τα inverter, τα συμβατικά κλιματιστικά είτε λειτουργούν με σταθερό ρυθμό είτε παύουν τη λειτουργία τους.

Για το λόγο αυτό ονομάζονται και on/off. Κατά το στάδιο αρχικής λειτουργίας, δηλαδή έως ότου επικρατήσουν οι επιθυμητές συνθήκες, τα συμβατικά λειτουργούν με σταθερό ρυθμό, ο οποίος είναι μικρότερος σε σχέση με τον ρυθμό των inverter κλιματιστικών αντίστοιχης ισχύος.

 


2105021200 

6944424845